Forumindex netkollforum.com
Forum för användare av Netkoll. Registrering och inloggning behövs för att skriva inlägg.

Klicka här för att komma till Netkoll's hemsida

 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 

Uppdateringar i version 7.6 släppt den 3 maj 2005

 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Uppdateringar i version 7.6
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
Evald
Moderator


Registreringsdatum: 03 april 2006
Inlägg: 66

InläggPostat: tor mar 03, 2016 09:52    Rubrik: Uppdateringar i version 7.6 släppt den 3 maj 2005 Svara med citat

Uppdatering april 2006
Ändringen gäller utskrift av enlinjeschema. Transformatorsymbolen trimmad så den kommer på rätt sida när hela inte får plats längst ner på sidan utan en del måste komma på nästa sida.

Buggrättning av förluster i parallella transformatorer.

Uppdatering juni 2006
PLS nya kanalskena Impact har lagts till i skendatabasen.

Uppdatering oktober 2006.
Det svåra manuella förfarandet vid dimensionering av dvärgbrytare med efterföljande ledning har automatiserats med en genomgripande revidering av NETKOLL. Infogande av en skyddande säkring omedelbart före dvärgbrytarcentralen påverkar nu beräkningsresultatet, så att man direkt kan se hur olika säkringsstorlekar förändrar kravet på dvärgbrytarens kortslutningsförmåga Icn och den genomsläppta energin I²t till ledningen. Val av ledning och dvärgbrytare av standardtyp görs sedan med dessa värden som grund tillsammans med den tidigare uppgiften om högsta märkström på grund av utlösningsvillkoret. Som exempel kan nämnas att högst 80 A skyddande säkring kan användas för att få ansluta en 1,5 mm² ledning till dvärgbrytaren. Vid för hög genomsläppt energi i förhållande till vad ledningen tål kommer varningen OBS!! upp på enlinjeschemat som tidigare.

Den som av någon anledning inte vill använda sig av metoden med skyddande säkring, får göra dimensioneringen manuellt, då det än så länge är alltför komplicerat att få in det i programmet. För att uppfylla föreskrifterna krävs att en särskild strömbegränsande MCCB kombineras med en viss typ av dvärgbrytare enligt tabellblad från respektive fabrikant av sådan utrustning. Olika fabrikat kan som regel inte blandas.

Uppdateringen omfattar också ändring av rutinen för inställning av utgångsvärden. Där har tillkommit val av skydd som ska komma upp som förslag när en ny beräkning matas in. Defaultvärden för högspänning och lågspänning kan väljas var för sig.

Uppdatering april 2007
Max tillåten ström 470 A för 300 mm² friledning av koppar har tillkommit. I övrigt omfattar uppdateringen bara en optimering av programkoden.

Uppdatering augusti 2007
Ändringen lägger till en ny printrutin för utskrift av enlinjeschema i såväl stående som liggande A4- och A3-format. Tidigare var utskriften begränsad till stående A4.
Ändringen kräver att filen VBPrnDlg.dll installeras och registreras i Windows system32-katalog.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Skicka e-post
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Uppdateringar i version 7.6 Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2006